Eneco

Bij Eneco werk ik als product designer in het app team. Hier houd ik me bezig met het ontwikkelen van nieuwe nieuwe producten voor de app. Het app design system van Eneco is hierop aangesloten, zodat alle componenten en schermen in de app dezelfde look & feel krijgen en de meeste componenten herbruikbaar en schaalbaar zijn voor alle merken en digitale kanalen. Mijn rol als product designer is om brainstorms te organiseren met stakeholders, multilabel designs te maken voor de apps van Eneco en die vervolgens over te dragen aan de development teams.

Dynamic pricing

Dynamic pricing is een nieuw thema binnen Eneco en staat voor dynamische energiecontracten. Op het moment dat ik instroomde bij de app stond het product nog in de kinderschoenen en aan mijn collega UX’ers en mij is het de taak om dit naar een volgend niveau te trekken. Samen met marketeers en de product owner organiseer ik meetings waarin stakeholders meedenken met het design en waarbij de prototypes worden gepresenteerd. Tijdens deze sessies worden de algemene doelen van het product bepaald, de klantbehoefte in kaart gebracht en prototypes in het UX lab getest. Voor de producten maken we zoveel gebruik van het app design system van Eneco.

App design system

Voor de producten maken we zoveel gebruik van het app design system van Eneco. Hiermee ontstaat uniformiteit tussen verschillende platformen (websites en apps). Bovendien kunnen designers en developers sneller met elkaar schakelen omdat ze over hetzelfde praten.

App of the future

Met het concept ‘app of the future’ willen we twee apps van Eneco bij elkaar brengen (de reguliere app en de app voor dynamic pricing). Dit prototype heeft als doel om te inspireren en de discussie op gang te brengen voor een nieuwe app. Tegelijkertijd willen we belangrijke updates doorvoeren in dit nieuwe concept, denk aan een nieuwe structuur (meer gelaagdheid), een nieuwe onboarding (clean & simple), het gebruiken van smart content en een nieuwe look & feel. Op dit moment is het concept nog in de onderzoeksfase en staan er al diverse feature op de backlog voor development.

More by Bram

View profile